Tarihçe

Tarihçe

 

01.08.2013 5663

 

Okulumuz; Bahçeşehir İMKB Endüstri Meslek Lisesi adıyla Büyükçekmece ilçesine bağlı Bahçeşehir beldesinde 2006-2007 öğretim yılında hizmete girmiştir.

 

 İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılan ve Bakanlığımız emrine sunulan binada Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

 

Bilişim Teknolojileri, Kimya Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanları olmak üzere üç alanla eğitime başlayan okulumuzda 2007-2008 öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi programı açılmış olup bu program bünyesinde Bilişim Teknolojileri alanında  Veri Tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

 

Okulumuz; 2008 yılında 5747 sayılı kanunla İstanbul'da yeni kurulan Başakşehir ilçesine bağlanmış ve ismi Milli Eğitimde Okul Çeşitliliğinin Azaltılması konulu genelge uyarınca Bahçeşehir İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değişmiştir.

 

2009-2010 öğretim yılı Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı açılmıştır.

 

2011-2012 öğretim yılında Teknik Lise Programı açılmış olup, program bünyesinde Bilişim Teknolojileri alanında Veri Tabanı Programcılığı dalında eğitim verilmektedir.

Okulumuz ilk mezunlarını 2009-2010 öğretim yılında (97 öğrenci) vermiştir.

 

Okulumuz Bünyesinde Mesleki Açık Öğretim Lisesi bulunmakta olup, örgün eğitim dışına çıkmış veya hiç girmemiş öğrencilerin eğitime devam etmeleri bu yolla sağlanmaktadır.

2017 yılı itibariyle okulumuzda ATP(Bilişim Teknolojileri-Veritabanı ve Web tasarım dalları), AMP(Bilişim Teknolojileri- Ağ İşletmenliği ve Teknik Servis, Elektrik-Elektronik teknolojisi:Tv, Görüntü ve Ses Sistemleri, Kimya teknolojisi ve Makine Teknolojisi) türlerin eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

 

2023 yılı itibariyle okulumuzda Bilişim teknolojileri alanında ATP(Yazılım) ve AMP(Yazılım) dalları ile Elektrik-Elektronik teknolojisi, Kimya teknolojisi ve Makine Teknolojisi dalları mevcut eğitimlerine devam etmektedirler.

Her geçen gün artan öğrenci sayımız toplam da 1300´ü bulmaktadır.